România a câştigat în cinci seturi primul amical din Ungaria

Ungaria – România 2 – 3 (-24, 24, 22, -22, -16)
Naţionala masculină de volei a obţinut joi seara a treia victorie consecutivă în faţa reprezentativei Ungariei, după ce la finalul săptămânii trecute a învins de două ori formaţia ungară, la Şimleu şi la Zalău. Meciul de joi seara s-a disputat la Szeged, „tricolorii” pregătiţi de Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie câştigând cu scorul de 3 – 2.
Primul set a fost câştigat în prelungiri de naţionala ţării noastre, scor 24 – 26, însă reprezentativa ţării gazdă a restabilit egalitatea pe seturi, după ce s-au impus cu acelaşi scor în al doilea parţial. Naţionala ţării noastre a preluat din nou conducerea, după ce s-a impus cu 25 – 22 în actul trei, dar Ungaria a trimis meciul în tie-break, câştigând tot cu 25 – 22 setul patru.
Şi setul decisiv a fost unul disputat, la fel ca primele patru, voleibalişti români câştigând abia în prelungiri, 16 – 18.
Pentru naţionala României au evoluat toţi cei cinci jucători convocaţi de la campioana Remat Zalău.
Al doilea meci amical dintre cele două reprezentative este programat vineri, de la ora 16 (ora României).
România: Stoian, Gheorghiţă, Mihalcea, Tofan, Gontariu, Pavel şi Feher – libero. Au mai evoluat: Mărieş, Matei şi Bala. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund)

Leave a Comment